Bröllopsfotograf Lisa Jansdotter

KLÄNNING

Jag syr några klänningar per år, jag har ju bara två händer och syr mycket för hand men det blir 4-5 klänningar per säsong.

Under vinterperioden passar jag på att sy i hemma i min ateljé. Jag syr allt möjligt till kvinnor - endast en av varje. Jag har nu öppnat för beställningar till 2024 och jag börjar sy i oktober. 


Om du är intresserad och nyfiken på att låta sy upp din drömklänning - skriv några rader till mig och skicka med några idébilder så tar vi det därifrån. Det kostar ingentinga att fråga! När vi tagit ett första möte med en go-kaffe så får du en offert av mig så du kan räkna i lugn och ro och känna efter. 

Det jag visar här nedan är verkligen bara ett urval. Jag har sytt så oerhört många kreationer.

Mitt formspråk är ganska yvigt och lite galet - men oerhört kvinnligt och välsittande. Den klänning jag syr till dig ska sitta behagligt en hel fest eller ett helt bröllop. Passform är ett ledord för mig. 

nicole - copenhagen


- min kära fotograf-kollega från Lund, Claudia @denlillafotobyrån har tagit dessa totalt underbara bilder av min klänning. Nicole bär denna skapelse som är sydd i vintagesiden jag köpt från @sidencarlson i Stockholm. En bohemisk ärmlös klänning som gärna lyfter i dansen.

Ines - Panncentralen, Gustavsberg


- jag och min foto-kompis @photosbymirja skapade en mindre foto-workshop en mulen marsdag. Vi hade hjälp med smink och hår från underbara @billbournbeauty och @stylist.lottie.sjovall samt magiska blommor från @nyapompomsjostaden

Se hur läckert @inesnystrand poserar i min brudklänning - en tylldröm som även denna har tyg från @sidencarlson

Guldflickan - Färlila, Hälsingland


- när kanske Sveriges bästa bröllopsfotograf @lindapauline.se bad mig sy en guld-glittrande transparent klänning till fantastiska @elinthomsen så var jag snabb att säga ja! Tyg beställde jag från Malta och det var glitter i ateljén ett år efteråt! Att sedan se klänningen dansa med Elin & Adam på en photo-session skapad av Linda Pauline var en ära för mig!

Brudklänningar - Mallorca


- när mina fina vänner Laura och Max bjöd ned mig till sitt Mallorca en helg i mars var jag naturligtvis snabb att säga JA! Med väskan fylld av nysydda brudklänningar kastadade jag mig ner och som vi fotograferade! Max är också fotograf och han och Laura tog oss genom gränderna i nya och gamla staden. De hade även ordnat så modellerna Oka, Martha och Amanda kunde vara med och bära mina kreationer. Ser ni vilket varmt ljus vi hade där nere? Jag måste snart ner igen!

Återbruk - sammetsgardin


- när jag väl lärde känna @elinthomsen så har vi sedan gjort flera underbara samarbeten tillsammans genom åren. Denna gång fotograferade vi nere i Värtahamnen - där finns så många läckra miljöer! Blommor och top skapade av @systerblom denna gång. Så kreativt eller hur? Elins kjol är sydd av en orange gardin i mjukaste sammet och kavajen är ett möbeltyg - typiskt mig - blommigt och mustigt!

Alva - rosa siden och dödskallar 


- jag älskar kontraster - här bär vackra Alva @alva.berg en sidendröm med spetstopp och volang tillsammans med smycken med dödskallar från @by_lang_eskilstuna I juni för några år sedan skapade jag en foto-workshop för några bröllopsfotografer. Jag skapar sådana workshops då och då - jag älskar när vi fotar mina klänningar tillsammans! Här var en varm juni-kväll och Madeleine från @bloomspourmoi kom med totalt underbara buketter Smink och hår skapat av @billbornbeauty och @absolutelygorgeousharimakeup

Is-prinsessan Ishotellet, Jukkasjärvi


- att få fotografera i Ishotellet i Kiruna har länge varit en dröm. Att drömmen blev sann tack vare norra Sveriges största bröllopsfotograf "Queen of the North" @rebeccalundhcom som ordnade så att härliga @kimberleykitti kom med eget smink och svängde denna pjäs till klänning jag skapat. Tyget tog jag fram med hjälp av @elobina som trycktes av mitt eget mönster från en bild jag tagit tidigare på en pion. Blommor fick vi av @djungelstugan i Kiruna. Tack alla inblandade för att jag fick denna oförglömliga stund!

Fuck Cancer - Tranebergsbron, Bromma


- samtidigt som jag skriver detta inser jag ödmjukt vad många proffessionella fotografer jag har haft äran att jobba med och sy till på beställning. Detta projekt nedan är beställt av fotograf @lenalarssonphotography som önskade att jag skulle sy en riktig pjäs till hennes fina vän Sanna som just fått besked om att hon besegrat sin cancer. Ser ni glädjen och girl-powern?